Зорница Антонова

Към професията учител се насочих, защото силно се вълнувам от проблематичността на въпроса за развитието и формирането на децата като пълноценни личности на нашето общество. За мен е важно да работя с вдъхновение и идейно убеждение, че усилията, които влагам са насочени към създаването на едно по-добро място за живеене тук и сега.
Според мен мисията на учителя е да помага преодоляването на бариерите пред образованието,  да разширява светогледа, да вдъхновява, да провокира мисълта и любопитството, за да могат децата да намерят своя собствен път и да израснат като добри, отговорни, знаещи, аналитични и успешни личности. Вярвам, че ставайки учител инвестираш в бъдещето. 
Да си учител означава да можеш да се учиш. Да се опитваш да разбереш. Да вярваш в доброто във всеки. Но преди всичко означава да искаш да даваш.
Учител – родител – ученик – ролите често се разменят, защото сме свързани. Свързани не просто от мястото – училището, където се срещаме, а от това, което носим в умовете и сърцата си. Това е споделянето на общата идеология – могъща сила, която променя животи, свързва светове, гради общност.
Образование: В момента следвам втора магистратура специалност „Иновации в предучилищното образование” в Шуменски университет. През 2019 г. преминах сертифицирано обучение за асистент учител на Международната асоциация Монтесори (AMI) в гр. София. Завършила съм бакалавърска и магистърска степен в Икономически университет Варна, направление Маркетинг.
Професионален опит: ЧДГ „Детска къща Монтесори”, гр. София
Силни страни: желание да се уча и усъвършенствам; отговорна, борбена, с внимание към детайла; с енергия да зарежда с личната си мотивация и позитивност.
С любов и страст…водя разговори за душата; мога да наблюдавам морето с часове; чета художествена литература; пътешествам с приятели; поправям и изработвам handmade продукти.