Прием

Прогресивните училища изграждат общност, чиято основна ценност е безусловната любов и приемане, като се стреми да създаде атмосфера на сътрудничество и колективност. Приветстваме всички ученици и техните родители, които споделят нашите ценности и нагласи, които са мотивирани, с отворено съзнание, международна нагласа, готови да приемат предизвикателството на академичната ни програма и да сътрудничат като членове на училищната общност.

Училището приема ученици за подготвителен (6 год.) и първи клас (7 год.) от септември 2018 г.

Критериите за прием в училището са споделяне на общи ценности и нагласи със семейството и възможността на училището да осигури адекватна педагогическа и ресурсна подкрепа на детето.

СВОБОДНИ МЕСТА   КЪМ 1 АВГУСТ 2018г. (ОПУ2 – ВАРНА)
Подготвителен клас: 1 бр.
Първи клас:  5 бр.

СТЪПКИ И ГРАФИК 

 1. Индивидуална среща с родителите и попълване на въпросник
 2. Среща с детето (ако преценим за важно)
 3. Решение на училището за финален прием: до 3 дни от срещата с родителите и детето или най-късно до 31 август 2018г. 
 4. Подаване на документи за записване и сключване на договори по график: до 31 август 2018г. 

ТАКСИ

Таксата за образователна услуга и хранене за 2018/19 учебна година е 5500 лв. за 10 учебни месеца целодневно обучение при плащане на сумата на 1 или 2 равни вноски. При плащане месец за месец, таксата е 590 лв. на месец за 10 месеца. Подписването на договора за обучение е придружено с внасянето на първа и последна месечна такса.

В таксата са включени:

 • обучение, целодневно
 • Спорт (физукултура, плуване, бойно изкуство, танци)
 • Изкуство (драма, музика, рисуване)
 • Учебните материали са включени в таксата.

 

В таксата НЕ са включени:

 • зелени, зимни и летни училища
 • храна – ранна закуска (плод или мляко), обяд (салата/супа и основно), следобедна закуска (плодове, зеленчуци, ядки или пълнозърнеста закуска). Сервираме храни, приготвени с краве масло или зехтин приоритетно, с минимални  количества рафинирани брашна и тестени, които са заменени с пълнозърнести продукти от овес, лимец, ръж и др. Предпочитаме хляб с квас за менюто на децата. Месото е само охладено, не е замразявано или предварително обработвано. Родителите могат да приготвят храна за децата си, като в този случай училището намалява годишната такса.
 • Можете да разгледате 15-дневно меню на училището за м. септември: Primerno-uchenichesko-menu

ПРЕДВАРИТЕЛНИ СРЕЩИ С РОДИТЕЛИ

Провеждаме предварителни информационни срещи за родители, които се интересуват от подробна информация за училището.

Всички срещи се провеждат в сградата на училището на адрес: гр. Варна, ул. Димитър Икономов 36, вх. В., след предварителен разговор на тел. 0877/194835 – Мария Стефанова, Директор

 

За въпроси и допълнителна информация: admissions.school2 [at] transform.bg

 

 


Ако се интересувате да запишете детето си в ОПУ2 във Варна, моля, попълнете формата и натиснете бутона SUBMIT в края на страницата: