Прием

Прогресивните училища изграждат общност, чиято основна ценност е безусловната любов и приемане, като се стремим да създаваме атмосфера на сътрудничество и колективност. Приветстваме всички ученици и техните родители, които споделят нашите ценности и нагласи, които са мотивирани, с отворено съзнание, международна нагласа, готови да приемат предизвикателството на академичната ни програма и да сътрудничат като членове на училищната общност.

 

ПРИЕМНА ПРОЦЕДУРА 2020-2021

Начало на Приемна процедура: 06.01.2020г.

Свободни места за учебна година 2020-2021г:

Предучилищен клас (6г.) – 22 бр.

Приемаме деца, които навършват 6г. в годината на кандидатстване. Деца, които не навършват 6г. през 2021г., могат да кандидатстват, но се приемат при специални условия (възраст близка до 6г., готовност за повтаряне на предучилищен клас, емоционална и когнитивна зрялост).

Първи клас (7г.) – 22 бр. 

Приемаме деца, които навършват 7г. в годината на кандидатстване. Училището си запазва право да откаже прием на деца, които не навършват 7г. през 2020г.

Втори клас  – 0 бр. 

Трети клас  – 2 бр. 

 

СТЪПКИ И ГРАФИК

Заявка за интерес

Заявки за интерес за прием 2020-2021г. може да изпратите през формуляра тук или на имейл admissions.school2@transform.bg. След подадена заявка за интерес, очаквайте да се свържем с вас до 2 работни дни за допълнителна информация относно училището и приема.

Информационна среща – 23.01.2020г. от 17ч. до 19:30ч. в Социална Чайна  на ул. Преслав 53, гр. Варна

Заповядайте на информационна среща между родители и представители на ОПУ 2 гр. Варна и Фондация за образователна трансформация (ФОТ). На срещата ФОТ и ОПУ 2 ще презентираме визията за развитие на екосистемата, модела и училището. Ще ви срещнем и с учители от училището, като ще имаме възможност за свободен разговор и дискусия.

На информационна среща можете да подадете Заявки за интерес.

Пробен урок/Индивидуална среща с родителите

След подадена заявка за интерес насрочваме удобна дата и час за пробен урок за детето и индивидуална среща с родителите.

  • Пробният урок за детето представлява включване на детето в сутрешен учебен цикъл между 8:30 и 12:00 часа. Целта на срещата е детето да усети атмосферата в нашата класна стая, да участва в елементите на сутрешния ни образователен цикъл, да има предварителна представа за училището, към което родителите проявяват интерес. ОПУ 2 прави общо наблюдение на детето за готовността му за училище. Детето може да остане в класната стая колкото желае в този часови диапазон. Пробните уроци не се заплащат.
  • Индивидуалните срещи с родители са възможност за задаване на уточняващи въпроси както от родителите, така и от ОПУ 2. Целта на училището е да идентифицира сходни цели, ценности и нагласи за развитието на детето в основния етап на образованието, както и да даде допълнителна информация за прогресивния образователен модел и подхода в нашите училища. Препоръчваме на родителите да си подготвят предварително всички въпроси, на които все още търсят отговор. Индивидуалните срещи са продължителност до 60 мин. по следния примерн график: 10 мин. обиколка на училището и до 50 мин. среща-разговор с представителни на училището.

Решение за прием

До 7 работни дни от проведения пробен урок и индивидуални срещи с родителите ОПУ 2 информира родителите за прием на детето в желания клас. Отговорът се изпраща по имейл по предварително ясни критерии за прием.

Потвърждение за прием  от семейството и подписване на договор – между 25 февруари и 31 март.

Приемната процедура се повтаря след 31 март при наличие на свободни места.

ТАКСИ

Таксата за учебна година 2019-2020 е в размер на 625 лв./месец, дължима за 10 месеца в годината. Таксата може да бъде платена на една или две вноски с отстъпка или месец за месец.

Таксата на учебна година 2020-2021 ще бъде оповестена на 23.01.2020г. на Информационна среща за родители.

За повече информация: admissions.school2@transform.bg и 0877/194845

ПРЕДВАРИТЕЛНИ СРЕЩИ С РОДИТЕЛИ

Провеждаме предварителни информационни срещи за родители, които се интересуват от подробна информация за училището.

Всички срещи се провеждат в сградата на училището на адрес: гр. Варна, ул. Димитър Икономов 36, вх. В., след предварителен разговор на тел. 0877/194845 – Янина Христова

За въпроси и допълнителна информация: admissions.school2@transform.bg

 


Ако се интересувате да запишете детето си в ОПУ2 във Варна, моля, попълнете формата и натиснете бутона SUBMIT в края на страницата: