logo
Фондация

Прогресивните училища изграждат общност, чиято основна ценност е безусловната любов и приемане, като се стремим да създаваме атмосфера на сътрудничество и колективност. Приветстваме всички ученици и техните родители, които споделят нашите ценности и нагласи, които са мотивирани, с отворено съзнание, международна нагласа, готови да приемат предизвикателството на академичната ни програма и да сътрудничат като членове на училищната общност.

Към 1.07.2020г. имаме следните свободни места:

в Предучилищен клас – 3 места

в 1 клас – 2 мяста

във 2ри клас – 1 място

в 3 клас – 2 места

Свържете се с нас на тел. 0877/194845, на e-mail: school2@transform.bg

ПРИЕМНА ПРОЦЕДУРА 2020-2021

Начало на Приемна процедура: 06.01.2020г.

Свободни места за учебна година 2020-2021г:

Предучилищен клас (6г.) – 22 бр.

Приемаме деца, които навършват 6г. в годината на кандидатстване. Деца, които не навършват 6г. през 2021г., могат да кандидатстват, но се приемат при специални условия (възраст близка до 6г., готовност за повтаряне на предучилищен клас, емоционална и когнитивна зрялост).

Първи клас (7г.) – 22 бр. 

Приемаме деца, които навършват 7г. в годината на кандидатстване. Училището си запазва право да откаже прием на деца, които не навършват 7г. през 2020г.

Втори клас  – 1 бр. 

Трети клас  – 2 бр. 

СТЪПКИ И ГРАФИК

Заявка за интерес

Заявки за интерес за прием 2020-2021г. може да изпратите през формуляра тук или на имейл admissions.school2@transform.bg. След подадена заявка за интерес, очаквайте да се свържем с вас до 2 работни дни за допълнителна информация относно училището и приема.

Информационна среща – 22.02.2020г. от 10:30ч. до 13:00ч. в Innovator, ул. София. 1, гр. Варна

Информационна среща – 23.01.2020г. от 17ч. до 19:30ч. в Социална Чайна  на ул. Преслав 53, гр. Варна

Заповядайте на информационна среща между родители и представители на ОПУ 2 гр. Варна и Фондация за образователна трансформация (ФОТ). На срещата ФОТ и ОПУ 2 ще презентираме визията за развитие на екосистемата, модела и училището. Ще ви срещнем и с учители от училището, като ще имаме възможност за свободен разговор и дискусия.

На информационна среща можете да подадете Заявки за интерес.

Пробен урок/Индивидуална среща с родителите

След подадена заявка за интерес насрочваме удобна дата и час за демо урок за детето и индивидуална среща с родителите.

  • Пробният урок за детето представлява включване на детето в сутрешен учебен цикъл между 10:00 и 12:00 часа. Демо уроците се провеждат в събота – по предварително установен график. Целта на срещата е детето да усети атмосферата в нашата класна стая, да участва в елементите на сутрешния ни образователен цикъл, да има предварителна представа за училището, към което родителите проявяват интерес. ОПУ 2 прави общо наблюдение на детето за готовността му за училище. Детето може да остане в класната стая колкото желае в този часови диапазон. Пробните уроци не се заплащат.
  • Уъркшоп за родители и индивидуални срещи с родители – Провеждат се паралелно с демо уроците за децата и дават възможност за запознаване и свързване с останалите нови родители в общността, опознаване на учителите и училището, задаване на уточняващи въпроси както от родителите, така и от ОПУ 2. Целта на училището е да идентифицира сходни цели, ценности и нагласи за развитието на детето в основния етап на образованието, както и да даде допълнителна информация за прогресивния образователен модел и подхода в нашите училища. Препоръчваме на родителите да си подготвят предварително всички въпроси, на които все още търсят отговор. Уъркшопът за родители е с продължителност около 1ч, а индивидуалните срещи се провеждат по график и са с продължителност около 15-20 мин.
  • Решение за прием

До 7 работни дни от проведения пробен урок и индивидуални срещи с родителите ОПУ 2 информира родителите за прием на детето в желания клас. Отговорът се изпраща по имейл по предварително ясни критерии за прием.

Потвърждение за прием  от семейството и подписване на договор – между 25 февруари и 31 март.

Приемната процедура се повтаря след 31 март при наличие на свободни места.

ТАКСИ

Бюджетите на училищата се утвърждават от Настоятелството на всяко училище по предложение на ръководството, координирано с Фондацията. Всички приходи се използват за покриване на разходите и за развитие на училищата и образователния модел. Фондацията, която притежава училищата, е в обществена полза и не формира печалба. По принцип училищата формират балансирани бюджети.

Такси и други разходи за 2020/21 учебна година (в лева):


ОПУ2

кв. Левски, гр. Варна
Такса обучение 3 137
Извънкласни дейности /

Изследователска програма

(препоръчително)

2 440
Програма за адаптация септември/

Лятна програма юни

697
Дарение за развитие ФОТ 697
Материали 100
Общо за 10 месеца
(препоръчително)
6970лв./година

697 лв./месец

Храна (приблизително) 6.00 / ден
Зелени училища по избор

(приблизително)

2 х 250

За таксите за обучение не се събира ДДС. Другите такси включват ДДС.

  • Изследователската програма на училището се счита за извънкласна дейност и е силно препоръчителна. Тя осигурява контекст за учене, изгражда мотивация, конкретни практически умения и разбиране на учебния материал от децата.
  • Програмата за адаптация през септември и Лятна програма през юни  имат важна функция за подготовка на децата за учебната година и за завършването и накрая.
  • За развитие на образователния модел, външни измервания и изследвания, обучения, методическа подкрепа и професионално развитие на учителите, родителите правят дарение към Фондация за образователна трансформация в посочения размер.
  • Доставчиците на храна се избират от Настоятелството на всяко училище. Осигуряват се плодове, обяд и следобедна закуска. Възможно е децата да носят домашно приготвена храна.
  • Зелените училища се организират два пъти в годината (през зимата и лятото) за осигуряване на преживявания сред природата, интегриране и задълбочаване на знанията, уменията и нагласите, придобити в обучителния процес. През есента и пролетта организираме еднодневни походи сред природата.
  • Таксата за материали е за допълнителни материали по английски и канцеларски материали, които се използват в учебния процес.

За повече информация: admissions.school2@transform.bg и 0877/194845

ПРЕДВАРИТЕЛНИ СРЕЩИ С РОДИТЕЛИ

Провеждаме предварителни информационни срещи за родители, които се интересуват от подробна информация за училището.

Всички срещи се провеждат в сградата на училището на адрес: гр. Варна, ул. Димитър Икономов 36, вх. В., след предварителен разговор на тел. 0877/194845 – Янина Христова

За въпроси и допълнителна информация: admissions.school2@transform.bg

Ако се интересувате да запишете детето си в ОПУ2 във Варна, моля, попълнете формата и натиснете бутона SUBMIT в края на страницата: